U 2. kolu Kros lige Centralne Srbije 17 medalja za atletičare Smedereva

SMEDEREVO, 25. mart 2024 – U organizaciji AK Smederevo i Atletskog saveza Centralne Srbije, juče je u Smederevskoj tvrđavi  održano drugo kolo Kros lige Centralne Srbije. Mada vremenski uslovi nisu bili na strani atletičara, takmičenje je okupilo 210 učesnika, najmasovniji je bio domaći AK Smederevo sa 75 atletičara, koji je bio i najuspešniji sa 17 medalja i još tri u veteranskoj konkurenciji.

Takmičare iz Petrovca na Mlavi, Beograda, Požarevca, Smederevske Palanke, Vlasotinca, Bora, Kraljeva, Kruševca, Sremske Mitrovice, Užica, Valjeva i Novog Pazara pozdravili su sekretar AK Smederevo Verica Disić i Dragan Đorđević, član gradskog veća zadužen za sport, koji je i svečano otvorio takmičenje

Atletičari Smedereva su, kako je rečno, osvojili ukupno 17 odličja,  jednu zlatnu, 10 srebrnih i 6 bronzanih medalja.

Zlatnu medalju je osvojila Sofija Stamenković. Srebrne medalje zaslužili su Lejla Radić, Vuk Đurđević, Stefan Goločevac, Stefana Kušić, Staša Svilanović, Neda Radovanović, Luka Sakač, Nikolija Marković, Andrea Milosavljević i Nikolina Marić. Osvajači bronzanih odličja su Staša Mrdaković, Maša Milivojević, Vasilije Vujović, Stefan Simeon, Anika Stojković i Nikola Marinković.

U kategoriji mlađih pionirki najbrža je bila Nikolina Filipović iz Vlasotinca, a od mlađih pionira Marko Mićević iz Užica.

Među starijim pionirkama pobedu je odnela Sofija Stamenković iz Smedereva, a od starijih pionira Jakšić Mihajlo iz Užica.

Sjajna Maša Rajić iz Požarevca pobedila je među mlađim juniorkama, dok je Smederevka Andrea Milosavljević bila drugoplasirana, a treće je bila Belma Sejdović iz Novog Pazara.

U istoj kategoriji od mlađih juniora prvo mesto zauzeo je Lazar Andrić iz Valjeva.

Na 3000 metara u kategoriji starijih juniorki prvo mesto zauzela je Anđelija Žarković iz Valjeva, a od starijih juniora najbrži je bio Milan Marković.

Među seniorkama trijumfovala je Milica Tomašević iz Crvene zvezde, drugoplasirana je bila Jana Rajić, takođe iz Crvene zvezde, a treća Jovana Stanković iz istog kluba.

U kategoriji seniora pobedio je Filip Nedeljković, drugoplasiran je bio Stefan Tovilović, a kao treći kroz cilj je prošao Miroslav Dukadinović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!